100% zekerheid, meten is weten! Graag gaan naar onze nieuwe website: www.mothersinmotion.nl voor meer informatie en prijzen. Bedankt.

Beoordeling van de bekkenbodem

Beoordeling van de bekkenbodem


Een jaar na de geboorte van de eerste baby heeft 80% van de vrouwen een probleem met de bekkenbodem. Dit blijft soms onopgemerkt. Een bevalling is een zware belasting voor de bekkenbodem. Als de bekkenbodem niet goed functioneert ontstaan er veel problemen voor de gezondheid van de vrouw.
  • Ben je ingeknipt of ingescheurd tijdens de bevalling, of had je een vacuüm-extractie?
  • Heb je tegenwoordig meer moeite je plas op te houden dan voor de zwangerschap?
  • Heb je urineverlies of andere problemen tijdens het sporten?
  • Weet je niet zeker of je de bekkenbodemspieren wel correct traint?
Bij Mothers in Motion ontvang jij een EMG meting van je bekkenbodemspieren. Je ontvangt een deskundig oordeel daarover. Na ons advies weet je 100% zeker of je spieren in orde zijn en of ze sterk genoeg zijn om alles te doen wat je als jonge moeder wilt. Belangrijker is dat je terugkoppeling van je spieren krijgt. Je weet dan zeker hoe je de spieren kan samentrekken en de sterkte van je bekkenbodemspieren op een correcte manier kan trainen. Deze beoordeling is zeer belangrijk voor de gezondheid jou als jonge moeder omdat een verzakking of uitstulping wordt voorkómen. Inlegkruisjes zijn voortaan overbodig. 

Door de beoordeling van de bekkenbodem weet jij: 
  • Wat de conditie van je bekkenbodem is
  • Wat de verschillen in sterkte en coördinatie zijn van je bekkenbodem in de verschillende posities: liggend, staand en zittend
  • Meer over de juiste aanspanning van je buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren 
  • Hoe jij je de spieren moet trainen om het door jou gewenste resultaat te krijgen
Praktische informatie:
  • De beoordeling van de bekkenbodem: De beoordeling van de bekkenbodem duurt één uur. De bekkenbodemspecialist zal in de eerste afspraak vragen naar je wensen en problemen. Daarna doet zij een inwendig onderzoek, eerst handmatig en daarna met een vaginasonde, om de situatie te analyseren. Je kunt de vaginasonde na afloop mee naar huis nemen; als er een follow-up komt of er een indicatie is voor bekkenbodemtherapie heb je de sonde weer nodig voor een volgende meting. Onze bekkenbodemspecialist geeft jou oefeningen en legt je uit hoe je je spieren op correcte wijze kunt trainen.
  • Bereikbaarheid: Onze praktijk is goed bereikbaar. We bevinden ons in de stadsdriehoek van Rotterdam. Onze vestiging is vlak bij alle soorten openbaar vervoer: tussen metro (Oostplein) en trein NS (station Blaak) en nabij tram (lijn 7). Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk en heeft een lift. Bovendien hebben wij direct voor de deur een parkeerplaats voor een gehandicapte. Verder is er in de buurt meestal voldoende parkeerruimte, echter wel betaald. We hebben geen wachtlijst en kunnen je op korte termijn inplannen. We hebben bij de onderzoekkamer een speciale kleedkamer met wastafel, toilet en bidet, zodat je voor en na het onderzoek jezelf kunt opfrissen.


Physiomotion

Schrijf je in voor Beoordeling van de bekkenbodem

Vul onderstaand formulier in


Partners
© Physiomotion 2019 | Privacy statement | Openingstijden | Disclaimer