2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam     +31 6 5262 5741    info@physiomotion.nl

Physiomotion-headers-shoes.jpg

Don’t take ‘no’
for an answer

Bekkenfysiotherapie

Of je nu moeder bent, atleet, senior of werkende professional, aarzel niet om een professional klachten in het bekkengebied te laten beoordelen. Onze bekkenfysiotherapeut combineert haar kennis van de bekkenbodem en diagnostische testen van elektromyografie (EMG) en echografie om een analyse te maken van de spieren en gewrichten die de klachten beïnvloeden. Vervolgens kan er een effectief behandelplanmaken worden gemaakt. 

010-217 93 40info@physiomotion.nl →

 

 

Bekken - het fundament

Ons bekken is het 'fundamenty' van ons lichaam. Het moet sterk zijn in elke zin van het woord en het lichaam ondersteunen tijdens alle activiteit. Wanneer je een probleem in je bekken opmerkt, is het belangrijk om het te laten nakijken door een professional die kennis heeft van de biomechanica van het bekken. Onbehandelde problemen kunnen chronische pijnklachten veroorzaken in het bekken of het gebied rondom de vagina of prostaat. Het kan ontstekingen en blaasproblemen veroorzaken die leiden tot pijnlijke geslachtsgemeenschap of incontinentie. Deze beïnvloeden allemaal je werk en (sport) prestaties.

Bekkenaandoeningen komen vrij vaak voor. Zeker rondom een zwangerschap en bevalling speelt bekkenbodemtherapie een belangrijke rol bij het herstel. Het voorkomt bekkenbodemproblemen zoals incontinentie. Maar ook (professionele) sporters kunnen bekkenklachten tegenkomen vanwege de zware belasting die op ons bekken wordt uitgeoefend tijdens het rennen, springen, sprinten, schoppen of glijden.

"Wat een geweldige fysio voor mijn bekkenklachten. Eindelijk iemand die ECHT begrijpt wat dit is en het gevoel dat er een oplossing voor is. De personal training is ook heel erg professioneel, het voelt hier goed en boek resultaat. Niet te vergelijken met elke andere fysiotherapeut!"

Safietje S.

Intake & analyse voor bekkenfysiotherapie

Heb je te maken met klachten rondom het bekken? Wacht niet te lang, maar laat je klachten onderzoeken door een prfessionele bekkenfysiotherapeut. Neem contact op via 010 217 9340 of maak een afspraak via onze contactformulier voor een bekkefysiotherapie intake. Tijdens deze intake vertel jij jouw behoeften en wensen. Daarna maken we een analyse van je situatie door een eerste fysiek onderzoek. Vervolgens bespreken we jouw behandelplan met als doel dat je blijvend herstelt. Dit plan kan allerlei technieken omvatten.

Maak een afspraak

Postnatale bekkenbodem klachten? 

Klik hier voor meer informatie over postnatale bekkenbodemtherapie, of ontdek onze postnatale manuele en EMG bekkenbodem functie-test