2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam     +31 6 5262 5741    info@physiomotion.nl

[Translate to Nederlands:] EMG Rotterdam Physiomotion

Niet de symptonen behandelen
maar de oorzaak aanpakken

Electromyographisch onderzoek (EMG)

Bij Physiomotion gebruiken we bij onze fysiotherapie alle beschikbare technologie voor een objectieve en betrouwbare diagnose. Electromyographisch onderzoek (EMG) is een geweldige methode om de bekkenbodemfunctie te analyseren en te trainen. Je krijgt directe en realtime 'biofeedback'. Met andere woorden: je ziet wat je doet. Dit geeft een geweldig inzicht in de verschillende functies zoals drukken, ontspannen en aanspannen. Heeft u bekkenbodemklachten en wilt u meer weten over EMG? Neem contact op!

010-217 93 40info@physiomotion.nl →

 

Wat is Elektromyografie?

Met een elektromyografie of EMG meten we de elektrische activiteit van uw spieren. Bovendien meten we ook de activiteit van de zenuw die de spier aanstuurt. We gebruiken het momenteel alleen voor bekkenbodemonderzoek. De bekkenbodem bevindt zich in ons lichaam en is daarom moeilijk te objectiveren. Via EMG (in combinatie met een vaginaal inwendig onderzoek) krijgt u een zeer betrouwbaar beeld van de functie van de bekkenbodem en de mogelijke compensaties van de buik-, bil- en beenspieren die kunnen optreden. Hierdoor kunnen we een scherpe analyse maken en de oorzaak van uw problemen met het bekken en de bekkenbodem achterhalen.

EMG behandeling & training

Bij Physiomotion gebruiken we EMG voor analyse en training van de bekkenbodem. De EMG geeft een grafische weergave van uw spieractiviteit. Dit zorgt voor directe biofeedback en creëert een groot bewustzijn van verschillende functies, zoals aanspannen, ontspannen en drukken. We gebruiken altijd 2 KANALEN. Dit betekent dat we tegelijkertijd de bekkenbodem en de buikspieren meten. Op deze manier kunnen we de samentrekking van de afzonderlijke spiergroepen verifiëren en wordt mogelijke compensatie zichtbaar.

Als u (denkt dat u misschien) last heeft van problemen met de bekkenbodem, plan dan een afspraak met onze fysiotherapeut Stephanie.

Maak nu een afspraak