2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam     +31 6 5262 5741    info@physiomotion.nl

Physiomotion-header-kiten.jpg

Wij gaan verder
dan de standaard procedures.

Echografie van de spieren en gewrichten

De eerste stap in een fysiotherapiebehandeling is een juiste en grondige diagnose. Om dit te bereiken gebruiken we elke beschikbare techniek in het veld. Een van onze meest gebruikte technologieën is de echografie van de spieren en gewrichten. Het stelt ons in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige toestand van uw gewrichten en spieren en biedt directe bio-feedback.

Heeft u een complexe (sport) blessure of wilt u een klacht oplossen? Neem contact met ons op om een afspraak te plannen.

010-217 93 40info@physiomotion.nl →

 

Diagnose 

Echografie van het bewegingsapparaat is een (para) medische techniek waarmee we beelden van menselijk weefsel zoals bot, kraakbeen, capsules, ligamenten, slijmbeurzen, spieren, pezen, bloedvaten en zenuwen kunnen maken. Dit biedt ons feitelijke, betrouwbare en realtime informatie. Zaken als fracturen, losse botfragmenten, inkepingen, (gedeeltelijke) breuk van een capsule, ligament, spier of pees of een oppervlakkige scheur in de meniscus worden hierbij zichtbaar en kunnen vervolgens worden behandeld.

Training & analyse

Echografie kan ook worden gebruikt voor trainingsdoeleinden. Met behulp van de directe bio-feedback van de echografie kunnen we bijvoorbeeld het correct aanspannen van de diepe buikspieren trainen (heel belangrijk bij de behandeling van rugpijn). Pre- en postnataal gebruiken we ook vaak echografie om de kracht van de buikspieren te testen en te trainen.

Ook voor het beoordelen van het functioneren van de blaas is de echografie zeer geschikt. Door de inhoud van de blaas voor en na het plassen te meten, kan analyse worden uitgevoerd.

Neem contact op voor meer informatie →