2e Sint-Janshof 8-10 Rotterdam     +31 6 5262 5741    info@physiomotion.nl

Physiomotion en de zorgverzekering

Physiomotion en vergoedingen vanuit de ziektekostenverzekering

Vanaf 2020 heeft Physiomotion geen directe contracten meer met de verzekeringsmaatschappijen. We hebben deze keuze gemaakt na 18 jaar werken onder verzekeringscontracten en certificering als een top plus praktijk en een HKZ-certificering. Dit stelt ons in staat u te blijven voorzien van wat wij denken dat het de beste zorg is, zonder ons meer te laten afleiden door veel papierwerk, beperkingen en verplichtingen aan derden. Als onze klant ontvangt u al onze tijd en aandacht, terwijl we ons volledig kunnen richten op ons vakgebied. Dat is tensloote waarvoor u naar ons toe komt.

Betaling
Vanaf 2020 vragen we alle klanten om alle kosten rechtstreeks met ons te verrekenen na elke behandelingssessie, bij voorkeur per bankpas (maar indien gewenst: contant geld is ook mogelijk). Hierna ontvangt u onmiddellijk een betalingsbewijs per e-mail dat u kunt indienen bij uw verzekeringsmaatschappij. U krijgt van hen de volledige rekening of een deel van de rekening vergoed, afhankelijk van het type contract dat u met uw verzekeringsmaatschappij bent overeengekomen (zie ook onderstaande informatie over het verschil tussen een "natura polis" of een "restitutie" polis”). Als u de exacte vergoeding wilt weten die u van uw verzekeringsmaatschappij ontvangt, moet u rechtstreeks contact met hen opnemen.

Physiomotion fysiotherapeuten zijn:
✔ BIG gecertificeerd
✔ CKR gecertificeerd
✔ Fysiotherapeuten die werken volgens alle internationale kwaliteitsnormen en -vereisten op het gebied van fysiotherapie, evenals alle specialisaties voor fysiotherapie, bijvoorbeeld Bekkenbodemtherapie en Manuele therapie.
✔ Opgeleid in verschillende talen (zie hiervoor onze website)
✔ Internationaal opgeleid
✔ Erkend als personal trainers vanwege hun intensieve sportachtergrond, kennis en opleiding
✔ Aangesloten bij de National Holland Organisation of Physical Therapy, de KNGF en zijn op de hoogte van alle richtlijnen voor een betere lichamelijke gezondheid
 

Een zorgverzekering kiezen

(Bron: zoekopedia.nl) De laatste maand van het jaar staat bol van de festiviteiten, maar het is ook de maand waarin u de beslissing moet nemen of u gaat overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. In november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekendmaken, zodat iedereen ruim de tijd heeft om over te stappen. Waar moet u op letten bij het overstappen en hoe krijgt u niet alleen de beste zorgverzekering, maar ook de goedkoopste zorgverzekering?

Tot wanneer kunt u overstappen?
Er zijn enkele uitzonderingen, maar voor vrijwel alle Nederlanders geldt dat als u wilt overstappen u uw huidige zorgverzekering uiterlijk op 31 december hebt opgezegd. In de regel zullen de meeste mensen ook direct een nieuwe zorgverzekering afgesloten hebben. Heeft u dit niet gedaan, dan heeft u nog tot 31 januari van het nieuwe jaar om een nieuwe zorgverzekeraar te vinden. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Let u er wel op dat als u op 31 januari nog steeds geen nieuwe verzekering heeft, u een boete kunt krijgen.

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering betaalt de zorgverzekeraar direct de zorgkosten. Maar dit geldt wel enkel als u zorg afneemt van een zorgverlener die een contract heeft met de zorgverzekeraar. U heeft dus minder keuze in behandelaars. Maakt u toch de keuze voor een behandelaar die geen contract met uw zorgverzekeraar heeft, dan moet u zelf een deel van de factuur betalen. Er zijn verzekeraars die een budgetpolis aanbieden. Bij Zilveren kruis kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Basis Budget. Hiermee kunt u enkel bij gecontracteerde zorgbehandelaars terecht. Budgetpolissen bieden een zeer lage premie, maar geen keuzevrijheid. Dit is vooral gunstig voor mensen die weinig zorg afnemen.

Restitutieverzekering
Wilt u veel keuzevrijheid en de zekerheid dat u alle zorg vergoed krijgt? Kiest u dan voor de restitutieverzekering. Net zoals bij een natura verzekering zal de verzekeraar de zorgkosten betalen met zorgverleners waar zij een contract mee hebben. Gaat u naar een behandelaar waar u geen contract mee heeft, dan zult u zelf de rekening voor moeten schieten en de kosten zelf moeten declareren. Wel krijgt u dan volledige vergoeding van de kosten.

Het eigen risico
Aan de basisverzekering zit een eigen risico. Tot 2021 is dit een bedrag van € 385,-. Het eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen, voordat u voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking komt. Maakt u geen of zeer weinig gebruik van zorg? Dan kunt u overwegen om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Als u een vergelijk maakt tussen de verschillende verzekeraars, dan zult u zien dat de maximale verhoging bovenop het standaard eigen risico € 500,- bedraagt. Dit kan zeer interessant zijn, want u krijgt hiermee een flinke korting op de premie. Heeft u veel zorgkosten, dan kunt u dit beter niet doen

 Heb je vragen met betrekking tot de zorgverzekering? Vraag het bij je bezoek of neem contact op via info@physiomotion.nl